×
Home Livescore

Chelsea draait duel tegen Burnley na rust om: 1-4 winst

Chelsea draait duel tegen Burnley na rust om: 1-4 winst
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 7 oktober 2023 18:24 uur

In een spectaculaire wedstrijd heeft Chelsea op zaterdagmiddag een indrukwekkende overwinning behaald op Burnley. De ploeg draaide het duel na rust volledig om, nadat ze aanvankelijk op achterstand waren gekomen.

Na hun eerste Premier League-overwinning in vijf dagen tijd tegen Fulham (0-2) op maandag, was Chelsea vastberaden om hun winning streak voort te zetten. Echter, het leek even mis te gaan toen Wilson Odobert na vijftien minuten spelen de openingstreffer maakte voor Burnley, dat momenteel op de achttiende plaats staat in de ranglijst.

Chelsea, met Ian Maatsen op de bank, had tijd nodig om de schade te herstellen. Pas in de 42e minuut maakte Burnley-verdediger Ameen Al-Dakhil een eigen doelpunt, waardoor de stand gelijk werd getrokken. Na de rust bleek Chelsea echter een maatje te groot voor de thuisploeg. Cole Palmer benutte een strafschop in de 50e minuut, gevolgd door een doelpunt van Raheem Sterling een kwartier later, waardoor de stand op 1-3 kwam te staan. In de slotfase gaf spits Nicolas Jackson de genadeklap aan het team van manager Vincent Kompany. Met deze nieuwe overwinning klimt Chelsea naar de elfde plaats op de ranglijst.

De overige uitslagen van de dag waren als volgt:

Fulham - Sheffield United: 2-1

Everton - Bournemouth: 3-0