×
Home Livescore

McTominay's heldenrol redt Ten Hag in bizarre comeback

McTominay's heldenrol redt Ten Hag in bizarre comeback
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 7 oktober 2023 20:17 uur

De sensationele wederopstanding van Manchester United tegen Brentford is natuurlijk het gesprek van de dag in Engeland. De roddelbladen zien dat Ten Hag voorlopig gered is, maar stellen ook vast dat er nog steeds verschillende problemen zijn voor de Nederlandse manager.

Volgens The Athletic zal Ten Hag McTominay bedanken voor het op zijn kop zetten van de wedstrijd. "Voordat McTominay scoorde, stond de positie van Ten Hag nog verder onder druk. Brentford-fans maakten grappen met liederen als 'sacked in the morning', terwijl United op weg was naar een derde opeenvolgende thuisnederlaag in de competitie. De laatste keer dat dit gebeurde was in 1979. United heeft die vernietigende statistiek weten te vermijden, maar het is verontrustend dat het team gedurende grote delen van de wedstrijd geen ideeën leek te hebben."

Het lokale Manchester Evening News vindt dat Ten Hag zowel goede als slechte beslissingen heeft genomen tegen Brentford. Daarom krijgt de Nederlandse manager een 6 als rapportcijfer. "Het was onverklaarbaar, maar Lindelöf speelde als linksback. Ten Hag reageerde echter resoluut door de worstelende Casemiro na de eerste helft naar de kant te halen. Hij had eerder een wijziging moeten doorvoeren in de aanval, maar McTominay heeft het werk geklaard."

Ook 90Min geeft Ten Hag een 6. "Mijn hemel, wat heeft United het zichzelf moeilijk gemaakt", schrijft het medium. "Het team van Ten Hag was niet inventief en raakte gefrustreerd, maar na diep graven wisten ze alsnog de punten te pakken."

"Voorafgaand aan deze wedstrijd waren er geluiden dat de positie van Ten Hag niet in gevaar was, ondanks de problemen van United. Er zijn immers verzachtende omstandigheden geweest, maar een nieuwe tegenslag op zaterdag zou de druk hebben vergroot", concludeert The Mirror. "Vanwege de ernst van de situatie tegen Brentford heeft Ten Hag drastische maatregelen genomen met zijn wissels. Casemiro en Rashford leken vorig seizoen onaantastbaar, maar de Braziliaan werd al in de rust gewisseld en Rashford ging vroeg in de tweede helft naar de kant."