×
Home Livescore

Legia Warschau beschuldigt AZ van ongeregeldheden en provocatie

Legia Warschau beschuldigt AZ van ongeregeldheden en provocatie
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op zaterdag 7 oktober 2023 21:17 uur

In een opvallend en uitgebreid betoog heeft Legia Warschau gereageerd op de recente onrust die ontstond rondom het Conference League-duel met AZ. Na een heftige confrontatie werden Legia-spelers Radovan Pankov en Josué Pesqueira gearresteerd door de politie.

Op de officiële clubwebsite heeft Legia een speciale Nederlandse versie van hun verklaring gepubliceerd. Hierin wordt benadrukt dat de gebeurtenissen na de wedstrijd tussen AZ Alkmaar en Legia Warschau geen plaats mogen hebben in een beschaafde wereld. De Poolse club wijst met de beschuldigende vinger naar AZ als de schuldige partij. Volgens Legia zijn er tientallen video's op sociale media te vinden waaruit duidelijk blijkt wie de agressor was, wie provoceerde en wie zich schandalig gedroeg. Echter, volgens Legia is dit niet duidelijk voor de Nederlandse zijde.

"Naar onze mening is het overduidelijk dat het verhaal in de Nederlandse verklaring één doel heeft: de waarheid vermengen met leugens. Legia Warschau wordt de schuld gegeven voor het gebrek aan professionaliteit bij de organisatie van UEFA-competities", aldus de verklaring. Legia is vastberaden om duidelijkheid te verschaffen. "Een uur na de wedstrijd ontstond er een schandalige situatie in het stadion. De ordediensten van AZ en de politie hebben niet gezorgd voor de veiligheid van onze spelers, medewerkers en zelfs onze voorzitter."

De arrestatie van onze vertegenwoordigers vond plaats een uur na de wedstrijd, toen een deel van onze spelers niet werd toegelaten tot de teambus. Dit zou vermoedelijk zijn vanwege een vermeende dreiging door Legia-fans bij de spelersbus. Echter, op dat moment waren er geen Legia-fans in de buurt van het stadion."

Legia beweert dat ze op meerdere vlakken zijn gediscrimineerd en geprovoceerd door AZ. Zo mocht de Legia-aanhang geen vlaggen meenemen naar het uitvak. "De informatie in de verklaring van de stad Alkmaar, de politie en de AZ-club over het onderzoek naar 'mogelijke stappen om rivalen van dit risicoprofiel uit Europese bekers te sluiten', beschouwen we als verdere provocatie. We eisen dat er een einde komt aan de schending van de goede naam van Legia Warschau."

"Als Legia Warschau verzekeren we dat we er alles aan zullen doen om deze zaak volledig op te helderen. We zullen de eer van de club, zijn spelers en medewerkers verdedigen op basis van feiten en zo gedetailleerd mogelijk de situatie ophelderen, die in geen enkele sportcompetitie zou mogen plaatsvinden", besluit de club het statement.