×
Home Livescore

Go Ahead Eagles blijft onverslaanbaar in eigen huis!

Go Ahead Eagles blijft onverslaanbaar in eigen huis!
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 7 oktober 2023 22:25 uur

De Adelaarshorst blijkt ook dit seizoen een ondoordringbare burcht te zijn. Go Ahead Eagles triomfeert in stijl in zijn vierde thuiswedstrijd. Met een overtuigende score van 4-0 werd Heracles Almelo opzij gezet.

Go Ahead heeft dit seizoen al thuis gespeeld tegen FC Volendam (4-1), sc Heerenveen (3-2) en Fortuna Sittard (3-0). Ook in het vierde thuisduel blijven de punten in Deventer. Het team van René Hake begon furieus. Publiekslieveling Willum Willumsson kopte de thuisploeg binnen het eerste kwartier op voorsprong na een slim uitgevoerde vrije trap van Philippe Rommens.

Drie minuten na de openingstreffer was het opnieuw raak. Uit een standaardsituatie belandde de bal voor de voeten van de geplaagde spits Victor Edvardsen, die tot nu toe nog niet had weten te scoren. De Zweed aarzelde niet en knalde de bal hard achter doelman Michael Brouwer. In de rest van de eerste helft kreeg Go Ahead genoeg kansen om de voorsprong verder uit te bouwen, maar slaagde er niet in om te scoren.

In de tweede helft probeerde Heracles nog iets van de wedstrijd te maken. Mede door egoïstische keuzes in de voorhoede slaagden ze er niet in om de aansluitingstreffer te maken. Aan de andere kant werd er wel nog gescoord. Supersub Sylla Sow maakte een einde aan alle illusies van Heracles en schoot de 3-0 binnen. Sow is de eerste Go Ahead-speler ooit die als invaller vier keer scoort in één Eredivisie-seizoen.

Na de beslissing was het tijd voor een feestje in Deventer. "Hake, Hake, we worden kampioen" schalde vanaf de tribunes. Aanvoerder Bas Kuipers zorgde in de slotfase voor de kers op de taart door de 4-0 binnen te schieten. Door deze overwinning nestelt Go Ahead zich stevig in de top van de Eredivisie. Het team van Hake heeft nu dertien punten uit acht wedstrijden verzameld.