×

AC Milan wint nipt van Genoa CFC in spannende wedstrijd

NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 7 oktober 2023 23:09 uur

In een zinderende wedstrijd heeft AC Milan een nipte overwinning behaald op Genoa CFC. De Rossoneri moesten tot het uiterste gaan en waren afhankelijk van hun invallers om het verschil te maken: 0-1.

Bij Milan stond Tijjani Reijnders in de basis, terwijl Ridgeciano Haps aan de aftrap stond bij Genoa. De eerste helft zal niet lang in het geheugen blijven hangen. Milan-verdediger Theo Hernández probeerde het met een spectaculaire volley, maar zijn poging ging naast. Afgezien van een paar speldenprikjes gebeurde er voor de rust nauwelijks iets.

Milan begon niet met hun sterkste opstelling. Trainer Stefano Pioli voerde in de rust twee wissels door en bracht Rafael Leão en Christian Pulisic in het veld. Met dit duo zetten de bezoekers druk op de tegenstander. Leão was dicht bij de openingstreffer met een kopbal, maar zijn poging vond het net niet. Pioli bracht in de slotfase Olivier Giroud in om de 0-1 te forceren. Zowel Leão als de Fransman slaagden er echter niet in om het verschil te maken.

Pulisic daarentegen wel. De Amerikaan scoorde in de 87e minuut op aangeven van Yunus Musah het enige doelpunt van de wedstrijd. In de negende minuut van de blessuretijd kreeg Milan-keeper Mike Maignan nog een directe rode kaart. Giroud moest noodgedwongen het doel verdedigen - Milan had geen wissels meer - om de wedstrijd uit te spelen. Het werd nog even spannend: een vrije trap van Genoa belandde op de lat. Vervolgens moest ook Genoa-doelman Josep Martinez het veld verlaten na zijn tweede gele kaart.

Hierdoor eindigde Genoa ook met een speler in het doel. In de dertiende (!) minuut van de extra tijd moest Giroud met een dubbele redding nog in actie komen. Uiteindelijk wist Milan de overwinning veilig te stellen.

Eerder op zaterdag speelde koploper Internazionale gelijk tegen Bologna (2-2). Hierdoor staat Milan nu alleen bovenaan in de Serie A. Het verschil tussen de aartsrivalen op de ranglijst bedraagt twee punten.