×
Home Livescore

Doelpuntloos duel tussen Vitesse en Excelsior eindigt in 0-0

Doelpuntloos duel tussen Vitesse en Excelsior eindigt in 0-0
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 7 oktober 2023 23:16 uur

Vitesse en Excelsior hebben zaterdagavond een spannende strijd geleverd zonder doelpunten. Ondanks dat de wedstrijd laat op gang kwam, lukte het beide teams niet om het net te vinden in de negentig minuten speeltijd en blessuretijd: 0-0.

Voorafgaand aan de wedstrijd had Vitesse vertrouwen getankt na hun overwinning in de Gelderse Derby tegen NEC (1-3). Na vijftien minuten leek Vitesse een uitgelezen kans te krijgen om op voorsprong te komen tegen Excelsior. Scheidsrechter Joey Kooij wees naar de penaltystip na een handsbal van een Rotterdamse speler. Echter, na tussenkomst van de VAR werd de beslissing teruggedraaid en ging de penalty niet door.

Vlak voor rust was Carlens Arcus nog dichtbij een doelpunt, maar beide teams gingen uiteindelijk met een 0-0 stand de rust in. In de tweede helft bracht Vitesse spits Joel Voelkerling Persson in en hij zorgde meteen voor gevaar. Het spel kwam tot leven en Vitesse kreeg de overhand. Melle Meulensteen en Million Manhoef kregen goede kansen op een doelpunt, maar slaagden er niet in om te scoren.

Excelsior moest vooral verdedigen. Mica Pinto en Marco van Ginkel testten doelman Stijn van Gassel, maar hij wist zijn doel schoon te houden. Door het gelijkspel blijft Excelsior net boven Go Ahead Eagles op de ranglijst en behouden ze de vijfde plaats. Vitesse stijgt naar de twaalfde plek dankzij het behaalde punt.