×
Home Livescore

Daley Blind droomt van trainerscarrière na succesvol seizoen bij Girona

Daley Blind droomt van trainerscarrière na succesvol seizoen bij Girona
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 8 oktober 2023 10:17 uur

Voormalig Oranje-international Daley Blind heeft grootse ambities om in de toekomst zijn carrière voort te zetten als trainer. De ervaren verdediger, die momenteel uitkomt voor het Spaanse Girona, is uitstekend aan het seizoen begonnen en laat in een interview met de NOS weten dat hij al geruime tijd nauwlettend kijkt naar de trainers onder wie hij heeft gewerkt.

Blind maakte afgelopen zomer de overstap naar Girona en presteert boven verwachting. De bescheiden Spaanse club staat momenteel op de tweede plaats, vlak achter koploper Real Madrid. "Op een gegeven moment begint het vertrouwen in de groep te groeien en besef je dat je in elke wedstrijd kans hebt om te winnen. Zo bouw je aan een sterke reeks. Maar soms heb je ook wat geluk nodig natuurlijk", aldus Blind.

Hoewel de verdediger inmiddels 33 jaar oud is, denkt hij nog lang niet aan stoppen. "Ik hoop zo lang mogelijk door te gaan. Mijn vader stopte volgens mij pas op zijn 37e. Dus als ik hem wil evenaren, heb ik nog wel even te gaan", vervolgt de linkspoot, die wel afhankelijk is van zijn fysieke gesteldheid. "Zolang ik me fysiek goed voel en het spelletje nog steeds leuk vind, blijf ik voetballen. Hopelijk kan ik dat nog lang op het hoogste niveau doen."

Daarnaast heeft Blind ook al voorzichtig plannen voor zijn leven na het voetbal. De voormalige Ajax-speler heeft in de loop der jaren veel geleerd van de trainers met wie hij heeft samengewerkt. "Het lijkt me interessant om zelf ook in die rol te stappen. Ik wil ontdekken of ik het leuk vind en of ik er talent voor heb. Hoewel ik het spelletje als voetballer begrijp, is trainer zijn toch een ander vak. Het is zeker geen makkelijk beroep", aldus Blind, die toegeeft dat hij Amsterdam wel mist. "Ik blijf altijd een Amsterdammer. Ik mis mijn vrienden die altijd dichtbij waren en mijn familie. Waarschijnlijk zal ik op een dag weer in Amsterdam gaan wonen."