×
Home Livescore

Van Basten onder vuur: Ongeschikt als trainer én analist!

Van Basten onder vuur: Ongeschikt als trainer én analist!
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 8 oktober 2023 11:08 uur

Voormalig voetbalicoon Marco van Basten heeft tijdens een spraakmakend interview bij het programma Vandaag Inside flink wat kritiek moeten incasseren. Volgens de altijd scherpe Johan Derksen is de voormalige topspits niet alleen ongeschikt als trainer, maar ook als analist bij Ziggo Sport.

Direct na de teleurstellend verlopen Klassieker in Amsterdam zorgde Van Basten voor ophef door te suggereren dat het wellicht verstandig zou zijn om het betaald voetbal in Nederland stop te zetten. "Laten we er gewoon mee ophouden. Ja, ik meen het serieus. Het is altijd wat. Het hoort gewoon niet. Als we ons niet fatsoenlijk kunnen gedragen in de stadions, dan moeten we er misschien gewoon een punt achter zetten. Blijkbaar is het niet mogelijk", aldus Van Basten.

Deze uitspraken zorgden voor onbegrip bij Derksen. "Het trieste is dat hij niet geschikt was als trainer, maar ook niet als analist. Als je zoiets roept, ben je gewoon niet geloofwaardig." Ook René van der Gijp keek verbaasd op. "Het is niet erg dat hij het zegt, maar dat hij het ook nog meent..."

Van Basten heeft tijdens zijn trainerscarrière gewerkt bij het Nederlands elftal, Ajax, sc Heerenveen en AZ.