×
Home Livescore

Belangrijke week voor Steijn: toekomst als Ajax-trainer op het spel

Belangrijke week voor Steijn: toekomst als Ajax-trainer op het spel
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 8 oktober 2023 14:17 uur

De komende dagen staan ​​op het punt om cruciaal te worden voor de toekomst van Maurice Steijn als trainer van Ajax, volgens de visie van Kenneth Perez. Met de interlandperiode in het vooruitzicht, heeft Louis van Gaal, adviseur van de raad van commissarissen, de mogelijkheid om belangrijke gesprekken te voeren met betrokkenen.

Op zondag om 14.30 uur zal Ajax het veld betreden voor de wedstrijd tegen AZ. Bij een eventuele nederlaag zou het ontslag van Steijn in de lucht kunnen hangen. Perez is echter niet zo zeker van deze uitkomst. "Als ze verliezen, betekent dat niet per se dat de trainer ontslagen moet worden. Het kan natuurlijk ook gebeuren als ze winnen," aldus de ESPN-analist. "Hoe dan ook, het wordt een belangrijke wedstrijd."

Perez voorspelt dat Van Gaal de komende week zal gebruiken om een evaluatie uit te voeren. "Waarom? Om te beoordelen of er draagvlak is en of Steijn hem kan overtuigen dat hij de juiste trainer is."

Tot nu toe is Perez niet erg te spreken over het werk van Steijn in Amsterdam. "Hij is een verdedigend ingestelde trainer die nu bij een club zit die altijd aanvallend wil spelen. Ik had al mijn twijfels en die twijfels zijn er nog steeds. Wat me vooral teleurstelt, is dat hij er niet in slaagt om een goede organisatie neer te zetten. De tegenstander krijgt veel te veel ruimte."

De grote vraag is nu of we Steijn ooit zullen terugzien als technisch directeur bij Ajax. 🤪#ajaaz

— ESPN NL (@ESPNnl) 8 oktober 2023