×
Home Livescore

"Maurice Steijn: Ajax-spel niet alleen positief, maar wel progressie"

NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 8 oktober 2023 14:41 uur

Maurice Steijn ontkent categorisch dat hij enkel positieve woorden heeft voor het spel van Ajax. Na het gelijkspel in de Europa League tegen AEK Athene, herhaalde de trainer opnieuw dat hij 'vooruitgang ziet'. Deze uitspraak heeft echter veel kritiek opgeleverd, gezien de huidige staat van zijn team.

"Na de wedstrijd tegen AEK heb ik weliswaar aangegeven dat het beter ging dan tegen RKC Waalwijk, maar ik heb ook de nodige nuances aangebracht", verklaarde Steijn bij ESPN, vlak voor de belangrijke wedstrijd tegen AZ. "Ik zie nog steeds veel fouten in ons spel. We werken er hard aan tijdens de trainingen en het gaat steeds beter. Daarom mag ik ook trots zijn op mijn team."

Opvallend genoeg laat de Ajax-trainer ook zijn kritische kant zien. "Het veld is soms te groot, we maken regelmatig slordige fouten en de communicatie onderling moet echt verbeteren. We werken hier samen aan. Door het drukke speelschema hebben we weinig tijd om dit op het veld te oefenen, maar we maken gebruik van beelden en een tactiekbord. Ik zie wel degelijk verbetering."

"We moeten meer lef tonen en zelfverzekerdheid uitstralen", vervolgde Steijn. "We moeten blijven voetballen, ook vanuit de verdediging. We spelen te vaak de lange bal, wat resulteert in slordigheden. We moeten dit beter afwisselen."

Wat betreft de opstelling tegen AZ kiest Steijn verrassend genoeg weer voor Gaston Avila in het centrum van de verdediging, terwijl Jorrel Hato op de linksbackpositie staat. "Beide spelers zijn capabel en hebben aangegeven de voorkeur te geven aan de centrale positie. De snelheid van Hato op de flank en de kopkracht en fysieke kracht van Avila bieden ons op dit moment het meeste voordeel."