×
Home Livescore

Verwondering over basisplaats Van Axel Dongen bij Ajax

Verwondering over basisplaats Van Axel Dongen bij Ajax
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op zondag 8 oktober 2023 14:57 uur

De verrassende keuze van Ajax-trainer Maurice Steijn om Amourricho van Axel Dongen in de basisopstelling te zetten, zorgt voor de nodige opschudding. De negentienjarige aanvaller, afkomstig uit de jeugdopleiding van de club, krijgt de voorkeur boven andere talenten zoals Mika Godts.

Van Axel Dongen heeft dit seizoen slechts vijftien minuten gespeeld in het eerste elftal, verdeeld over twee korte invalbeurten. Ook bij Jong Ajax heeft hij door een blessure niet meer dan een halfuur kunnen spelen. Desondanks wordt hij nu in het diepe gegooid in de belangrijke Eredivisie-wedstrijd tegen AZ.

Kees Kwakman, analist bij ESPN, begrijpt de keuze van Steijn niet. "Ik snap eerlijk gezegd niet waarom Godts niet boven hem staat", aldus Kwakman. Godts maakte indruk tijdens zijn optredens en lijkt verder te zijn in zijn ontwikkeling dan Van Axel Dongen. Kwakman geeft echter toe dat hij nog te weinig heeft gezien van Van Axel Dongen om te kunnen beoordelen of hij het niveau aankan.

Steijn verdedigt zijn keuze en prijst het talent van Van Axel Dongen. "Hij is een zeer groot talent, een zeer vaardige speler. Naar mijn mening behoort hij tot de grootste talenten van Ajax, maar hij heeft de afgelopen jaren wel veel blessureleed gehad", aldus de coach. Ondanks de blessuregevoeligheid ziet Steijn geen risico in het opstellen van het talent. Van Axel Dongen kan minstens één helft spelen.