×
Home Livescore

Pascal Jansen: AZ klaar om Ajax uit te dagen!

Pascal Jansen: AZ klaar om Ajax uit te dagen!
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 8 oktober 2023 15:01 uur

Pascal Jansen ontkent dat AZ de favorietenrol heeft in de komende wedstrijd, omdat er intern nog altijd onrust heerst bij Ajax. De trainer van de Alkmaarders weigert te geloven dat zijn club een grotere kans heeft om te winnen en benadrukt dat zijn team lef moet tonen om überhaupt kans te maken op de overwinning.

"Jullie weten er altijd wel iets moois van te maken", reageert Jansen op een vraag over de favorietenrol bij ESPN. "Wij gaan in ieder geval met veel plezier de wedstrijd in en het is duidelijk dat het bij Ajax momenteel wat minder soepel verloopt. Uiteindelijk wordt de wedstrijd beslist op het veld en niet daarbuiten. Maar het is wel een feit dat wij er momenteel beter voor staan dan Ajax."

Jansen heeft ook respect voor de manier waarop Maurice Steijn bij Ajax blijft werken. "Ze zijn druk bezig om een team te vormen, wat natuurlijk lastig is als de spelers er nog niet zijn. Maar ik hoop dat ze daar nog even mee bezig blijven. Wij zullen moedig moeten zijn. We zijn in vorm en moeten profiteren van de ruimtes die Ajax ongetwijfeld zal weggeven."

AZ ontvangt steeds meer lof voor het spel dat ze laten zien, en Jansen ziet dit als een positief gegeven. "Het woord dat jullie altijd gebruiken is frivool. We hebben al laten zien dat we veel doelpunten kunnen maken." Jansen had ook lovende woorden voor zijn speler Riechedly Bazoer. "Hij is gegroeid in het team en heeft zijn steentje bijgedragen. Hij is zo comfortabel aan de bal dat hij ook in de opbouwfases veel kan betekenen."