×
Home Livescore

Ajax 'gigantisch in elkaar geklapt' volgens Hiddink: technisch directeur de schuldige

Ajax 'gigantisch in elkaar geklapt' volgens Hiddink: technisch directeur de schuldige
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 8 oktober 2023 15:41 uur

Voormalig toptrainer Guus Hiddink heeft zijn ongezouten mening gegeven over de huidige situatie bij Ajax. Volgens Hiddink is de club "gigantisch in elkaar geklapt" en beleeft het een beroerde seizoenstart. Tijdens de Eredivisie-kraker tegen AZ stond Ajax zelfs op achterstand.

Hiddink volgt Ajax nog regelmatig en heeft zo zijn bedenkingen. "Een paar jaar geleden dachten we nog dat Ajax het Bayern München van Nederland was. Maar nu is het duidelijk dat ze flink zijn ingestort", aldus de voormalige toptrainer in een interview met de NOS.

Volgens Hiddink had Ajax eerder moeten ingrijpen. "Ze waren niet alert toen het goed ging. Als het goed gaat, moet je juist vooruitkijken. Maar als het slecht gaat, werkt het precies andersom. Dan zie je ook hoe belangrijk het is om echt goede mensen op cruciale posities te hebben."

Hiddink wijst echter niet met de vinger naar hoofdtrainer Maurice Steijn voor de malaise in de Johan Cruijff Arena. Hij legt de schuld bij de vertrokken technisch directeur Sven Mislintat. "De technisch directeur is ontzettend belangrijk. Het aan- en verkopen van spelers, het vooruitkijken... Dat is net zo cruciaal als de trainer, zeker als de trainer geen inspraak heeft in het transferbeleid."

Met deze uitspraken van Hiddink wordt duidelijk dat Ajax momenteel in zwaar weer verkeert en dat er volgens de voormalige toptrainer veranderingen nodig zijn om de club weer op de rails te krijgen.