×
Home Livescore

PEC Zwolle maakt statement na mishandeling steward door fans

PEC Zwolle maakt statement na mishandeling steward door fans
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 8 oktober 2023 17:57 uur

PEC Zwolle heeft na de wedstrijd tegen Feyenoord een opmerkelijk bericht naar buiten gebracht over een incident op de tribune. Tijdens de wedstrijd werd een steward ernstig mishandeld door een groepje fans, waarvan één zelfs een stadionverbod had.

In het statement van PEC Zwolle wordt gemeld dat tijdens de wedstrijd op zondagmiddag enkele supporters met een tijdelijke ontzegging toch het stadion wisten binnen te dringen. Volgens het protocol werden deze personen aangesproken en verlieten ze het stadion, op één persoon na. Deze persoon werd nogmaals aangesproken door een steward van de club, wat resulteerde in een zeer verontrustende situatie waarbij de steward door meerdere personen ernstig werd mishandeld.

Het incident had zulke ernstige gevolgen dat een deel van het stadion zelfs moest worden afgesloten. De politie nam de leiding over en in overleg met de lokale autoriteiten werd besloten om de openbare orde te herstellen. Dit leidde onder andere tot de sluiting van enkele uitgangen na afloop van de wedstrijd en grote drukte in de omloop.

PEC Zwolle biedt haar oprechte excuses aan aan de welwillende supporters die hinder hebben ondervonden van dit incident. De club betreurt het ten zeerste dat het overgrote deel van de supporters hierdoor last heeft gehad en zich mogelijk onveilig heeft gevoeld. Er zal de komende dagen een grondige evaluatie en onderzoek plaatsvinden om de volledige situatie te begrijpen en aan te pakken.

Uiteindelijk won Feyenoord de wedstrijd met 2-0 van PEC Zwolle.