×
Home Livescore

ESPN-analist Perez bekritiseert Ajax na verlies tegen AZ

ESPN-analist Perez bekritiseert Ajax na verlies tegen AZ
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 8 oktober 2023 18:16 uur

Na het spectaculaire duel tussen de voetbalclubs Ajax en AZ, waarbij de Alkmaarders met een 1-2 overwinning naar huis gingen, blikt ESPN-analist Kenneth Perez terug op de wedstrijd. Hij analyseert het gebrek aan consistentie en houvast bij Ajax en richt zijn pijlen op de rol van Steven Bergwijn hierin. Volgens de Deense analist laat de aanvoerder van Ajax te weinig zien op het veld.

"Er is geen duidelijke lijn te ontdekken, geen stevig houvast. Want elke wedstrijd, zelfs de wedstrijd tegen FC Utrecht die misschien wel om de laatste plek gaat, wordt een gevecht. Het wordt ontzettend moeilijk voor dit Ajax als er niet meer duidelijkheid komt", stelt Perez, die het gebrek aan houvast koppelt aan het gebrek aan leiderschap, met name van aanvoerder Bergwijn.

"Precies zoals hij het voor de wedstrijd met woorden kan vertellen. We doen er alles aan, we moeten dit doen, we moeten dat doen. Maar ik heb net twee keer 45 minuten naar hem gekeken, op een cruciale positie, en ik heb helemaal niets van hem gezien", aldus Perez. "Hij wil een leider zijn, maar slaagt er niet in", voegt de analist later toe.