×
Home Livescore

Peter Bosz worstelt met overvloed aan aanvallende middenvelders bij PSV

Peter Bosz worstelt met overvloed aan aanvallende middenvelders bij PSV
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 8 oktober 2023 18:49 uur

Peter Bosz kampt met een luxeprobleem op het middenveld bij PSV. De trainer heeft een overvloed aan aanvallende middenvelders tot zijn beschikking, zo geeft hij toe. Isac Babadi, Guus Til, Ismael Saibari en Malik Tillman maken allemaal deel uit van de selectie. Opvallend genoeg krijgt Tillman nu de voorkeur boven Saibari.

Saibari leek zijn basisplaats te hebben veroverd in Eindhoven, maar Bosz heeft nu toch gekozen voor Tillman. Het was geen gemakkelijke taak voor de trainer om het slechte nieuws aan Saibari te vertellen. "Het is altijd lastig en moeilijk. Als iemand slecht speelt of er met de pet naar gooit, vind ik het nooit zo moeilijk", aldus Bosz in een interview met ESPN.

Bosz benadrukt ook de kwaliteiten van Saibari en Til. "Telkens wanneer Til speelt of invallt, levert hij en scoort hij. En met Isac Babadi hebben we een jong talent waar ik fan van ben. Je kunt niet zeggen dat hij ooit teleurstelt. Maar het zijn wel spelers die in principe dezelfde positie bekleden. In dit geval kan ik wel zeggen dat ik te veel keuze heb op die positie, maar we moeten ook kijken naar hoe dit is ontstaan."

"Toen Simons vertrok, wisten we dat er een vervanger moest komen. Maar toen meldde Babadi zich plotseling aan, terwijl Saibari afwezig was vanwege de Afrika Cup met Marokko. Toen Saibari ook nog eens presteerde, zat ik ineens met vier spelers", besluit Bosz.