×
Home Livescore

Maurice Steijn: "Trainerschap bij Ajax soms zwaar, maar ik geef niet op"

Maurice Steijn:
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 8 oktober 2023 20:09 uur

Maurice Steijn, de huidige trainer van Ajax, heeft laten weten dat het trainerschap bij de club soms als een zware last op zijn schouders rust. Dit vertelde hij in een interview met de NOS, nadat Ajax opnieuw een nederlaag had geleden tegen AZ (1-2).

Steijn omschrijft de thuisnederlaag als "ongelooflijk balen". Hij geeft aan dat deze nederlaag opnieuw het vertrouwen van het team heeft geschaad. Hoewel hij vorige week nog dacht dat het beter ging, blijkt het vertrouwen toch broos te zijn. Desondanks blijft Steijn hoopvol en benadrukt hij dat er nog ruimte is voor verbetering. Hij ziet het als zijn taak, samen met zijn staf, om het beste uit het team te halen.

Volgens Steijn komt de interlandperiode op een goed moment voor Ajax. Hij denkt dat het voor sommige spelers goed is om even in een andere omgeving te zijn. Voorafgaand aan de interlandperiode heeft Steijn in de kleedkamer iedereen een hand gegeven, in de hoop dat ze fris en vol energie terugkeren voor de wedstrijd tegen FC Utrecht over twee weken.

Steijn is nu ongeveer honderd dagen werkzaam bij Ajax. Op de vraag hoe hij deze periode ervaart, antwoordt hij lachend: "Ik begrijp de vraag. Het zijn soms zware tijden. Maar ik ben nog steeds ontzettend blij dat ik bij deze prachtige club werk en ik zal blijven geven wat ik heb, 24/7. Ik geef niet op, absoluut niet."