×
Home Livescore

Kenneth Taylor teleurstellend in verdedigende bijdrage tegen AZ

Kenneth Taylor teleurstellend in verdedigende bijdrage tegen AZ
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 8 oktober 2023 20:32 uur

Kenneth Perez niet onder de indruk van Kenneth Taylor in Ajax-AZ duel

In een opmerkelijke analyse van het treffen tussen Ajax en AZ, laat Kenneth Perez weten dat hij niet onder de indruk is van het spel van Kenneth Taylor. De Deense analist merkt op dat de middenvelder weinig bijdraagt aan de verdediging, maar wel zijn ploeggenoten aanspreekt.

"Taylor is een box-to-box middenvelder, maar bij de 0-1 liep hij gewoon niet mee met zijn man", begint Perez zijn betoog over het talent van Ajax. "Of hij miste de kracht, omdat hij zoveel meters moest maken, of hij zag het gewoon niet."

In de 0-2 situatie probeerde Taylor zijn man (Sven Mijnans, red.) over te dragen aan Vos, maar volgens Perez was dit niet duidelijk genoeg. "Als je dat wilt doen, geef het dan heel duidelijk aan, zodat Vos het ook oppakt. Maar nu werd er gescoord, draaide Taylor zich om en liep hij weg", vervolgt Perez. "Als je Vos hebt aangewezen om dit te doen, ga dan naar hem toe en zeg: hé, waar zijn we mee bezig? Doe dit. Dan werk je samen."

Al met al is Perez van mening dat Taylor ondermaats heeft gepresteerd tegen AZ. "Hij heeft geen enkele tackle of onderschepping op zijn naam staan. En waarom staat Taylor daar? Om dat soort dingen te doen. Het was dus een teleurstellende wedstrijd van hem. Het is lastig om anderen aan te spreken op hun inzet, als je het zelf niet laat zien."