×
Home Livescore

Feyenoord met personele problemen na interlandperiode: Gimenez en Ueda laat terug

Feyenoord met personele problemen na interlandperiode: Gimenez en Ueda laat terug
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 8 oktober 2023 21:49 uur

Feyenoord met goed gevoel de interlandperiode in na overwinning op PEC Zwolle

Rotterdam - Na een overwinning op PEC Zwolle gaat Feyenoord met een positief gevoel de interlandperiode in. Echter, trainer Arne Slot staat voor een uitdaging wanneer de competitie weer hervat wordt. Er zijn namelijk personele problemen op komst. Santiago Gimenez zal opnieuw laat terugkeren in Rotterdam, terwijl Ayase Ueda ook met een jetlag terug lijkt te komen.

Gimenez zal de komende twee weken met het Mexicaanse elftal op pad gaan. In de Verenigde Staten speelt de spits van Feyenoord nog een oefenwedstrijd tegen Duitsland in de nacht van dinsdag op woensdag (Nederlandse tijd). Hierdoor zal hij pas op vrijdag terugkeren in Rotterdam, terwijl Feyenoord een dag later tegen Vitesse speelt. "In Zuid-Amerika hebben ze helaas de gewoonte om de wedstrijden zo laat mogelijk in de interlandbreak te plannen", aldus Slot in een interview met het Algemeen Dagblad.

"We zijn nu al bezig om Santi zo goed mogelijk door deze periode heen te helpen. Tegen Heerenveen moest hij spelen, omdat Ayase Ueda geblesseerd was. Maar ik vrees dat Ueda straks ook met een jetlag terugkomt", voegt Slot toe. Gimenez zelf is ook niet blij met de situatie. "Tegen Heerenveen was de situatie hetzelfde. Het was echt heel lastig. Het was misschien wel mijn slechtste wedstrijd voor Feyenoord. Maar het was mooi om te zien dat mijn teamgenoten dat aanvoelden. Ze werkten dubbel zo hard."