×
Home Livescore

Van Hanegem kritisch op Van Gaal en kleunende Ajax-spelers

Van Hanegem kritisch op Van Gaal en kleunende Ajax-spelers
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 8 oktober 2023 22:17 uur

Voormalig voetbalicoon Willem van Hanegem heeft zo zijn bedenkingen bij de recente aanstelling van Louis van Gaal als adviseur van de raad van commissarissen bij Ajax. De Kromme, zoals Van Hanegem liefkozend wordt genoemd, kon het niet laten om zijn ongezouten mening te geven over de prestaties van de Amsterdamse spelers tijdens de wedstrijd tegen AZ.

Het was een teleurstellende zondag voor Ajax, dat met een 1-2 nederlaag tegen AZ genoegen moest nemen. Hierdoor blijft de ploeg van trainer Maurice Steijn steken op de zestiende plek in de Eredivisie. Van Hanegem, bekend om zijn scherpe pen, richtte zijn pijlen eerder al op Feyenoord en FC Utrecht in zijn column voor het Algemeen Dagblad, maar nu was het de beurt aan Ajax.

"De spelers van Ajax lijken te denken dat hard kleunen en vliegen de oplossing is om uit het dal te komen. Ze hadden geluk dat AZ geen behoefte had om de score verder op te voeren", aldus Van Hanegem. Hij kon het ook niet laten om de aandacht te vestigen op de opmerkelijke beelden van de tribune. "Maurits Hendriks hoopte op een begroeting van Louis van Gaal, maar Van Gaal had zijn zinnen gezet op Michael van Praag."

Van Hanegem gaat vervolgens dieper in op de rol van Van Gaal bij Ajax. "Het is al apart dat een trainer zich gaat bemoeien met de commissarissen. Dat zie je niet vaak. Maar we kennen Louis, hij mengt zich graag overal in. Voor een trainer is dat niet ideaal. Ook spelers hebben er last van. Je ziet vaak dat ze afhaken als het minder gaat." Dit bleek ook uit het feit dat Josip Sutalo en Steven Berghuis afwezig waren tijdens de wedstrijd tegen AZ.

Met zijn scherpe en kritische blik blijft Van Hanegem een opvallende stem in het Nederlandse voetbal. Zijn mening over de ontwikkelingen bij Ajax zal ongetwijfeld voor de nodige discussie zorgen.