×
Home Livescore

Noa Lang en Mark Flekken zeggen af voor Oranje

Noa Lang en Mark Flekken zeggen af voor Oranje
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 8 oktober 2023 22:48 uur

Noa Lang en Mark Flekken hebben besloten om zich terug te trekken uit het nationale voetbalteam van Nederland. Dit betekent dat Andries Noppert en Calvin Stengs de kans krijgen om zich aan te sluiten bij de selectie in Zeist op maandag.

Lang moest zondagmiddag het veld verlaten vanwege een hamstringblessure tijdens de wedstrijd tegen PSV. Flekken kon dit weekend niet spelen tegen Manchester United vanwege ziekte. Het is nu duidelijk dat beide spelers niet fit genoeg zijn om deel uit te maken van het Oranje-team in Zeist. Hierdoor heeft bondscoach Koeman besloten om Noppert en Stengs op te roepen.

Met de blessure van Flekken zullen Bart Verbruggen, Nick Olij en Noppert strijden om een plek onder de lat tijdens de komende interlands. Flekken leek een zekere keuze te zijn, vooral omdat Justin Bijlow ook geblesseerd is. Stengs moet het Nederlands elftal voorzien van aanvallende impulsen. Met Lang, Memphis Depay en Cody Gakpo zijn er namelijk veel geblesseerde Nederlandse aanvallers.

Voor Stengs is het een bijzonder moment, aangezien hij na 2,5 jaar weer is opgeroepen voor het nationale team. Zijn laatste interland was in maart 2021, toen Nederland Gibraltar bezocht. Noppert was in de vorige interlandperiode nog wel geselecteerd, maar werd deze keer aanvankelijk buiten de selectie gehouden vanwege zijn mindere vorm.