×
Home Nieuws Livescore

Sevilla ontslaat Mendilibar na teleurstellende seizoensstart

Sevilla ontslaat Mendilibar na teleurstellende seizoensstart
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 8 oktober 2023 23:25 uur

Sevilla heeft onverwachts afscheid genomen van hun trainer José Luis Mendilibar. Na een teleurstellende start van het seizoen heeft de clubleiding besloten om de trainer te bedanken voor zijn inzet. Dit betekent dat er een nieuwe gezicht op de bank zal verschijnen wanneer Sevilla het in november opneemt tegen PSV in de Champions League.

In maart van dit jaar werd Mendilibar aangesteld als trainer van Sevilla, op een moment dat de club al in zwaar weer verkeerde. Ondanks de moeilijke omstandigheden wist de coach snel indruk te maken in Andalusië en veroverde hij zelfs de Europa League-trofee na een zenuwslopende finale tegen AS Roma. Echter, het vertrouwen in de trainer is nu verdwenen: Sevilla staat momenteel op de veertiende plaats na een slechte seizoensstart. Het gelijkspel tegen Rayo Vallecano in eigen huis was de druppel die de emmer deed overlopen voor de clubleiding.

Nog geen week geleden stond Mendilibar nog aan de zijlijn in het Philips Stadion, toen Sevilla op bezoek kwam bij PSV. Op dat moment leek het erop dat de Spanjaarden een welverdiende overwinning zouden behalen in Eindhoven, maar door een late goal van Jordan Teze eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. In de komende dagen zal duidelijk worden wie er bij de volgende ontmoeting met PSV op de bank zal zitten namens Sevilla. Op woensdag 29 november staan de twee teams opnieuw tegenover elkaar in de Champions League, dit keer in het Ramón Sánchez Pizjuán stadion.

ℹ️ José Luis Mendilibar is niet langer de trainer van #SevillaFC. Bedankt voor alles, José Luis. #WeareSevilla

— Sevilla Fútbol Club (@SevillaFC) 8 oktober 2023