×
Home Livescore

Van Gaal bepaalt lot Steijn: examen bij Ajax nadert

Van Gaal bepaalt lot Steijn: examen bij Ajax nadert
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 9 oktober 2023 07:17 uur

In een opmerkelijke wending van gebeurtenissen heeft Louis van Gaal de touwtjes stevig in handen genomen bij Ajax. Volgens Valentijn Driessen van De Telegraaf is het de voormalige toptrainer die zal bepalen wat er met Maurice Steijn gaat gebeuren. Hoewel interim-algemeen directeur Jan van Halst en Chief Sports Officer Maurits Hendriks officieel verantwoordelijk zijn voor de toekomst van Steijn, is het in de praktijk Van Gaal die de beslissingen neemt.

Van Gaal, die al druk in gesprek is met verschillende mensen binnen Ajax, heeft niet alleen adviesrecht, maar zijn technische adviezen zijn ook bindend. Dit betekent dat hij bepaalt hoelang Steijn nog de kans krijgt om zich te bewijzen. Het Algemeen Dagblad meldde eerder dat Steijn voorlopig mag blijven zitten, ondanks de slechte seizoenstart van Ajax. Echter, volgens De Telegraaf ligt het lot van Steijn volledig in handen van Van Gaal.

Binnenkort zullen de twee elkaar ontmoeten voor een gesprek, zoals Steijn zelf al aankondigde na het verlies tegen AZ. Driessen voorspelt echter dat dit geen vriendelijk gesprek zal zijn, maar eerder een stevige ondervraging, of beter gezegd, een examen. Steijn zal aan de tand gevoeld worden over zijn keuzes, het spel van Ajax, zijn ervaring en hoe hij denkt het team weer op de rails te krijgen.

Het is duidelijk dat Van Gaal zijn mening al gevormd heeft. Als de visies van Van Gaal en Steijn overeenkomen en Steijn zich overtuigend weet te presenteren, kan hij rekenen op een langer verblijf. Maar als hij niet slaagt bij de veeleisende Van Gaal en zijn onvoldoende niet kan verbeteren, zal het snel einde verhaal zijn voor Steijn in de Johan Cruijff ArenA. Het is een spannende tijd voor de geplaagde trainer, waarbij zijn lot in handen ligt van de meesterlijke Van Gaal.