×
Home Livescore

John van 't Schip versterkt technisch hart Ajax

John van 't Schip versterkt technisch hart Ajax
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 9 oktober 2023 07:49 uur

John van 't Schip, de voormalige voetbalinternational, heeft bevestigd dat hij binnenkort een belangrijke rol zal spelen bij Ajax. Dit nieuws komt naar buiten na berichtgeving van het Algemeen Dagblad en is nu bevestigd door Van 't Schip zelf in een interview met de NOS.

Hoewel Van 't Schip nog niet in detail wil treden over zijn nieuwe functie bij Ajax, laat hij wel weten dat privéomstandigheden op dit moment prioriteit hebben. Zijn vrouw Daniëlle is namelijk al geruime tijd ernstig ziek. Desondanks is Van 't Schip enthousiast over zijn nieuwe uitdaging bij de Amsterdamse club.

De oud-bondscoach van Griekenland nam in 2021 afscheid van het trainerschap en heeft sindsdien regelmatig zijn opwachting gemaakt als analist bij Viaplay. Nu lijkt hij echter terug te keren naar het technische aspect van het voetbal.

Volgens het AD zal Van 't Schip plaatsnemen in het technisch hart van Ajax, waar ook voormalig spits Klaas Jan Huntelaar deel van zal uitmaken. Samen zullen zij de club begeleiden tijdens de winterse transferperiode, nadat technisch directeur Sven Mislintat vertrokken is.

Van 't Schip heeft een rijke geschiedenis bij Ajax. Hij speelde maar liefst elf jaar voor de club en was later ook werkzaam als jeugd- en assistent-trainer. Naast Van 't Schip is ook oud-Ajacied Rafael van der Vaart benaderd om deel uit te maken van het technisch hart en toe te treden tot de technische staf van Maurice Steijn. Echter, vanwege privé-omstandigheden heeft Van der Vaart nog geen beslissing genomen. Zijn vriendin Estevana Polman is momenteel actief als handbalster in Roemenië.

Met de komst van Van 't Schip en mogelijk Van der Vaart lijkt Ajax te investeren in ervaren krachten om de club naar nieuwe successen te leiden. De fans zullen ongetwijfeld uitkijken naar de verdere ontwikkelingen rondom het technisch hart en de winterse transferperiode.