×
Home Livescore

Gimenez schittert met twee goals en spreekt over toekomst

Gimenez schittert met twee goals en spreekt over toekomst
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 9 oktober 2023 08:49 uur

Feyenoord-speler Santiago Gimenez speelde zondag een cruciale rol in de 0-2 overwinning op PEC Zwolle. De Mexicaanse aanvaller wist beide doelpunten te scoren en bezegelde daarmee het lot van de Zwollenaren. Tijdens de persconferentie, die werd opgetekend door de Telegraaf, sprak Gimenez over zijn doelpuntenaantal en werd er gesproken over een mogelijke transfer in de winter.

Om de suggestie te weerleggen dat PEC het slachtoffer was van Gimenez's drang om zich te bewijzen na zijn schorsing voor de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid, lachte de doelpuntenmaker. "Nee, nee... We hebben gewonnen omdat Feyenoord op dit moment een geweldig team heeft, maar ik was wel extra gemotiveerd om weer op het veld te staan en iets te laten zien."

Met twaalf doelpunten in acht wedstrijden wordt regelmatig de naam van Coen Dillen genoemd. Dillen is de recordhouder van het aantal doelpunten in één Eredivisie-seizoen, met 43 goals. Velen denken dat Gimenez dit seizoen dat record kan verbreken. Zelf is de spits daar echter niet mee bezig. "Ja, ik ben in vorm, maar ik weet ook dat ik nog veel kan verbeteren als spits. Bij Feyenoord ga ik elke dag het trainingsveld op met de hoop dat ik steeds beter word. Ik werk met een geweldige trainer en een fantastische staf die me helpen om te groeien."

De supporters van Feyenoord hoeven zich voorlopig geen zorgen te maken over een mogelijke transfer van Gimenez in de winter. "Dat is op dit moment helemaal niet aan de orde. Ik heb mijn contract verlengd bij Feyenoord en ik voel me geweldig in dit fantastische team. Het is de eerste keer in mijn carrière dat ik twaalf doelpunten maak in acht wedstrijden. Ik zie het als een beloning voor al het harde werk en alles wat ik hier heb meegemaakt."