×
Home Livescore

PSV onverslaanbaar, Feyenoord blijft winnen, Ajax in megacrisis

PSV onverslaanbaar, Feyenoord blijft winnen, Ajax in megacrisis
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 9 oktober 2023 09:25 uur

PSV blijft ongeslagen aan de top van de Eredivisie, terwijl Feyenoord blijft winnen en volgt op de tweede plaats. Maar de krantenkoppen worden gedomineerd door de enorme crisis bij Ajax. De ochtendkranten zijn het erover eens dat de positie van trainer Maurice Steijn bijna onhoudbaar is geworden na de nederlaag tegen AZ.

Volgens De Telegraaf waant elke tegenstander van Ajax zich inmiddels in Luilekkerland, omdat het spel van de Amsterdammers zo zwak is. De Volkskrant gaat nog een stapje verder en stelt dat het spel van Ajax een meelijwekkende parodie op voetbal is. Er is geen chemie tussen de spelers en het zelfvertrouwen is volledig verdwenen. De aanvoerder, Steven Bergwijn, lijkt alleen maar met zichzelf bezig te zijn.

Het lijkt erop dat Ajax niet meer in Steijn gelooft en vice versa. De positie van Steijn is vrijwel onhoudbaar geworden na weer een slechte wedstrijd. Het Algemeen Dagblad beweert echter dat Steijn voorlopig nog veilig is als trainer van Ajax, maar de tekortkomingen zijn duidelijk zichtbaar. De progressie blijft uit en de schade wordt alleen maar groter.

Bij PSV is er daarentegen geen vuiltje aan de lucht. Ze hebben ook het lastige uitduel met Sparta Rotterdam gewonnen. Het Algemeen Dagblad kopt zelfs dat de score van 0-4 de rest van de Eredivisie doet schrikken. PSV schakelde een paar tandjes hoger in de tweede helft en walste over Sparta heen. Het Eindhovens Dagblad merkt op dat PSV een serie vraagtekens heeft weggenomen met deze overwinning. Ze deden het goed tegen een van de betere ploegen in de Eredivisie en lieten zien hoeveel progressie ze hebben geboekt onder trainer Peter Bosz.

Bij Feyenoord is Santiago Gimenez de absolute uitblinker. Hij maakte tegen PEC Zwolle zijn elfde en twaalfde doelpunt van het seizoen. Het Algemeen Dagblad merkt op dat Gimenez nu al bijna het aantal doelpunten van vorig seizoen heeft geëvenaard. De Telegraaf waarschuwt de fans van Feyenoord dat ze snel met de spits op de foto moeten gaan, omdat er veel interesse is van andere clubs. Feyenoord was oppermachtig tegen Zwolle, maar speelde wel met een lager tempo dan normaal, tot ontevredenheid van trainer Slot. Gimenez scoorde twee keer en blijft zeer productief.

Kortom, PSV blijft foutloos aan de top, Feyenoord blijft winnen en Ajax verkeert in een megacrisis.