×
Home Livescore

PSV overklast Sparta met 0-4 en Marciano Vink onder de indruk

PSV overklast Sparta met 0-4 en Marciano Vink onder de indruk
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 9 oktober 2023 09:33 uur

PSV overklaste zondag zonder enige moeite Sparta. Tijdens hun bezoek aan Het Kasteel verlieten de Eindhovenaren het veld met een overtuigende 0-4 overwinning, waardoor het team van Peter Bosz nu met 24 punten uit acht wedstrijden de Eredivisie aanvoert. ESPN-analist Marciano Vink was onder de indruk van PSV en liet dit duidelijk blijken.

"Vandaag heb ik bij PSV prachtige combinaties gezien. Jerdy Schouten speelde als een ware koning. Joey Veerman was misschien iets minder opvallend, maar hun samenspel was geweldig. Voor mij heeft Veerman het potentieel om voor Oranje uit te komen, het is nu aan de bondscoach", aldus Vink over de middenvelders van PSV.

Ook bij Sparta zag de voormalige speler van onder andere Ajax en PSV een speler die in aanmerking kan komen voor het Nederlands elftal. Nick Olij, de doelman van de Rotterdammers, maakte een goede indruk op Vink. Hij zou Olij zelfs durven opstellen in Oranje. "Waarom niet? Op dit moment is hij volgens mij de best presterende keeper van allemaal. Na de bekendmaking van de voorselectie zag je wel dat het hem raakte, maar na tien minuten herpakte hij zich uitstekend. Ik ben al een tijdje fan van Olij. Hij heeft ook een sterke persoonlijkheid, ik hou ervan als keepers uitstraling hebben."