×
Home Livescore

Controverse rondom afgekeurde goal Luuk de Jong in Sparta-PSV

Controverse rondom afgekeurde goal Luuk de Jong in Sparta-PSV
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 9 oktober 2023 10:09 uur

In een zinderende wedstrijd tussen Sparta en PSV, waarbij de Eindhovenaren uiteindelijk triomfeerden met een overtuigende 0-4 overwinning, ontstond er veel ophef rondom een afgekeurde openingstreffer. Luuk de Jong leek de 0-1 binnen te koppen, maar door een overtreding in de aanloop van de aanval werd het doelpunt geannuleerd. Arbiter Dennis Higler gaf zijn visie op deze beslissing voor de camera's van ESPN.

Volgens Higler is het cruciaal om te kijken naar de aanvalsfase volgens de spelregels. "Als de bal volledig is uitverdedigd, eindigt de aanvalsfase. Echter, in dit geval behield PSV duidelijk de controle. Ze behielden het balbezit en bleven constant rondom het strafschopgebied voetballen. De bal keerde niet terug naar het middenveld, waardoor de aanvalsfase niet werd onderbroken."

"Hoewel ze zijwaarts en voorwaarts speelden, keerde De Guzman terug naar zijn positie. Maar dat is in dit geval geen argument. De aanvalsfase is één doorlopende fase waarin gescoord kan worden. Daarom wordt er gekeken naar eventuele overtredingen die eraan vooraf zijn gegaan. En in dit geval was er duidelijk sprake van een overtreding."

De verklaring van scheidsrechter Dennis Higler over het afgekeurde doelpunt van Luuk de Jong zorgt voor de nodige discussie en speculatie. De fans en analisten zijn verdeeld over de beslissing, wat de spanning rondom deze wedstrijd alleen maar verder verhoogt.