×
Home Livescore

"Jerdy Schouten: De onfeilbare revelatie van PSV!" - De Telegraaf

NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 9 oktober 2023 10:41 uur

PSV-middenvelder Jerdy Schouten heeft misschien geen plekje weten te bemachtigen in het Nederlands elftal, maar dat weerhoudt hem er niet van om indruk te blijven maken in het rood-witte shirt. Voormalig spits John van Loen is diep onder de indruk van Schouten's prestaties en heeft dit laten weten in een interview met De Telegraaf.

"Jerdy Schouten van PSV is wat mij betreft de absolute sensatie van het Nederlandse voetbal", verklaart de oud-voetballer, die tegenwoordig fungeert als verslaggever voor de krant. "Deze jongen maakt geen enkele fout. Je geeft hem de bal en hij lijkt wel over 26 ogen in zijn hoofd te beschikken, waarmee hij de bal altijd naar de juiste kleur weet te spelen, zelfs als hij omringd is door drie tegenstanders. Dat was ook te zien in de wedstrijd tegen Sevilla afgelopen dinsdag. Hij vindt altijd de juiste oplossing, met slechts één of twee balcontacten."

Schouten en zijn team behaalden afgelopen zondag een overtuigende 0-4 overwinning op Sparta. Hierdoor blijft het team van coach Peter Bosz foutloos in de Eredivisie na acht wedstrijden. Ook Marciano Vink was onder de indruk van de controleur en omschreef zijn spel als "koningwaardig". In tegenstelling tot Schouten zijn echter wel twee andere PSV-spelers, Joey Veerman en Noa Lang, opgeroepen voor het Nederlands elftal.