×
Home Livescore

Maurice Steijn zorgt voor hilariteit met opmerking na Ajax - AZ

Maurice Steijn zorgt voor hilariteit met opmerking na Ajax - AZ
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 9 oktober 2023 12:49 uur

Maurice Steijn heeft voor de nodige hilariteit gezorgd bij zijn eigen supporters met een opmerkelijke uitspraak na de wedstrijd tussen Ajax en AZ. De trainer van Ajax liet zich ontvallen dat Kenneth Taylor eigenlijk "rondom de scheidsrechter had moeten spelen".

Steijn analyseerde voor de camera van de NOS de eerste goal van AZ. "Je ziet dat we niet goed stonden bij de pass van Hato. Onze organisatie was totaal niet op orde. We zouden ook met twee verdedigende middenvelders spelen, dus Taylor had eigenlijk rondom de scheidsrechter moeten spelen. Op die manier kon hij de tweede bal oppakken, maar iedereen was weg. Daarnaast hadden we ook beter moeten verdedigen", verklaarde hij.

De opmerking over Taylor heeft voor verbazing gezorgd bij de Ajax-fans. Op social media werden er verschillende reacties geplaatst. Zo schreef een fan: "Steijn tegenover de NOS: 'We zouden eigenlijk met 2 verdedigende middenvelders spelen, dus Taylor had eigenlijk rond de scheidsrechter moeten spelen.' Ik laat dat even op mijn timeline inzinken." Een andere fan merkte op: "Gezien de positie van Taylor is het nog opmerkelijker dat Steijn met droge ogen kan beweren dat hij met een dubbele 6 wilde spelen."

Ook werd er gelachen om de opmerking van Steijn. Een fan merkte op: "Geen wonder dat AZ zoveel vrijheid had, als je 1 speler opoffert om de scheidsrechter te dekken." Een andere fan vroeg zich af of dit nieuwsbericht wel echt was: "Dit is De Speld? Toch?"

Kortom, de opmerking van Steijn heeft voor de nodige hilariteit en verbazing gezorgd bij de Ajax-fans. Het is duidelijk dat zijn uitspraak niet onopgemerkt is gebleven.