×
Home Livescore

Mohammed Kudus schittert bij West Ham United in Premier League

Mohammed Kudus schittert bij West Ham United in Premier League
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 9 oktober 2023 14:49 uur

Mohammed Kudus verovert de harten van West Ham United na zijn glansrol in het spectaculaire Premier League-duel tegen Newcastle United. Zelfs manager David Moyes kan zijn lof niet onderdrukken voor de voormalige Ajacied, die vijftien minuten voor tijd het veld betrad en in de laatste minuut de gelijkmaker binnenschoot.

"Mo heeft me echt blij gemaakt", begint Moyes, geciteerd door verschillende bronnen. "Soms hebben wissels niet zo'n grote impact, maar Mo maakte wel degelijk het verschil. Hij scoorde een prachtig doelpunt en dat is waarom hij hier is: doelpunten maken. Hij zal alleen maar beter worden. Hij is nog jong en we kijken ernaar uit om hem meer in het team te zien. We behalen goede resultaten, dus we brengen hem rustig."

Desondanks rijst in Engeland de vraag of Kudus niet al recht heeft op een basisplaats. Maar de Ghanees heeft een geduchte concurrent in sterspeler Jarrod Bowen, die maandag ook nog eens een nieuw, zevenjarig contract tekende bij The Hammers. "Dit illustreert de groei van West Ham, maar Moyes staat voor een dilemma met Kudus", stelt The Standard. "De manager moet een manier vinden om beide spelers in het team te passen. Hij zal ongetwijfeld een groot deel van de interlandbreak besteden aan het bedenken van een strategie om de opwindende Kudus in de basiself op te nemen."

Ook The Mirror ziet Kudus aandringen. "Sinds zijn overstap van Ajax naar West Ham heeft hij geduld moeten hebben. De Ghanees heeft al gescoord in Europa, maar zijn kansen in de Premier League kwamen tot nu toe voornamelijk vanaf de bank. Zijn late treffer tegen Newcastle zet Moyes aan het denken. Het is jammer dat de interlandperiode eraan komt, waardoor hij geen momentum kan opbouwen."

De 23-jarige dribbelaar, die Ajax maar liefst 43 miljoen euro opleverde, blijft echter rustig onder alle aandacht. "Ik voel dat er nog veel meer in het vat zit. Het team doet er hier alles aan om me thuis te laten voelen en me te helpen een betere speler te worden, daar verdienen ze alle credits voor", laat hij weten. "De club voelt nu al als een familie voor me. Ik ben ontzettend blij dat ik belangrijk kon zijn voor het team en dat ik mijn eerste doelpunt heb kunnen maken."