×
Home Livescore

Reiziger sluit toekomstige oproep Gravenberch Jong Oranje niet uit

Reiziger sluit toekomstige oproep Gravenberch Jong Oranje niet uit
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 9 oktober 2023 16:49 uur

Michael Reiziger heeft verrassend genoeg besloten om Ryan Gravenberch niet op te roepen voor de komende interlandperiode van Jong Oranje. De bondscoach sluit echter niet uit dat de talentvolle Liverpool-middenvelder in de toekomst weer een kans krijgt.

Reiziger benadrukt dat het te vroeg zou zijn om Gravenberch definitief af te schrijven bij Jong Oranje. "Hij heeft nog veel potentie en is nog jong. Ik vind dat iedereen een tweede kans verdient. Niet iedereen maakt altijd de beste beslissingen of overziet de gevolgen", aldus de coach in een interview met NU.nl. Hij verwijst hiermee naar de beslissing van Gravenberch vorige maand om af te zeggen voor Jong Oranje, omdat hij zich wilde focussen op zijn nieuwe club Liverpool.

Zowel Reiziger als Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal, waren niet blij met deze keuze van Gravenberch. Koeman had eerder al Jeremie Frimpong, die deze keer wel deel uitmaakt van de selectie van Oranje, om dezelfde reden genegeerd.

Reiziger geeft aan dat Nigel de Jong, directeur voetbalzaken bij de KNVB, contact heeft gehad met Gravenberch, maar hijzelf niet. "Het was geen optie om hem nu op te roepen. We hebben wel een signaal naar hem afgegeven, maar je moet wel willen bijdragen aan de groep. Ik weet niet of dit een eenmalige situatie is. Maar we gaan in ieder geval geen jonge spelers afschrijven", besluit de trainer.

Jong Oranje speelt komende donderdag een uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Georgië en vijf dagen later staat de wedstrijd tegen Jong Gibraltar op het programma.