×
Home Livescore

Teun Koopmeiners negende afvaller bij Oranje, geen vervanger beschikbaar

Teun Koopmeiners negende afvaller bij Oranje, geen vervanger beschikbaar
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 9 oktober 2023 17:25 uur

In een verrassende wending heeft Teun Koopmeiners zich afgemeld voor de komende interlandperiode bij het Nederlands elftal. Dit nieuws werd bekendgemaakt door bondscoach Ronald Koeman tijdens zijn meest recente persconferentie. Koopmeiners is daarmee de negende speler die afhaakt, na Noa Lang, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Cody Gakpo, Steven Berghuis, Mark Flekken, Sven Botman en Memphis Depay. Opvallend genoeg zal er geen vervanger worden opgeroepen voor Koopmeiners.

Koeman sprak openhartig over de blessuregolf die het Nederlands elftal momenteel teistert. "Je bent afhankelijk en dat besef je maar al te goed", aldus de bondscoach. "Dit soort periodes met blessures komt bij iedereen wel eens voor. Maar ik heb het nog nooit zo extreem meegemaakt. Het is frustrerend om te zien dat er zoveel spelers met pijntjes rondlopen. Ook Koopmeiners is nu afgevallen en zal niet kunnen spelen."

Koeman erkent dat er een belangrijke periode aanbreekt en dat het jammer is dat er zoveel spelers afwezig zullen zijn. Desondanks weigert hij excuses te zoeken. "Het resultaat tegen Griekenland is cruciaal voor de rest van de groep. We hebben nog even de tijd om ons voor te bereiden op de wedstrijd van vrijdag. Ondanks de vele afmeldingen laat ik de moed niet zakken. Natuurlijk begrijp ik dat we nu niet over ons sterkste elftal kunnen beschikken, maar in het voetbal zegt dat niet alles."

Eerder noemde Koeman Ian Maatsen al als mogelijke vervanger, maar voor Koopmeiners zal er geen extra speler worden opgeroepen. "Gisteravond gingen we er nog vanuit dat Berghuis zou afvallen. We hadden al 24 spelers op de lijst staan, dus we keken naar de posities waar we dubbel bezet waren en waar we goed elf tegen elf mee konden trainen. Na de zomer hadden we het plan om met een vaste groep te werken, maar helaas is dat nog niet gelukt."