×
Home Livescore

Dumfries afwezig bij Oranje-training, maar keert terug voor wedstrijden

Dumfries afwezig bij Oranje-training, maar keert terug voor wedstrijden
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 9 oktober 2023 19:32 uur

Denzel Dumfries ontbrak maandag op mysterieuze wijze tijdens de training van het Nederlands elftal. De reden voor zijn afwezigheid blijft gehuld in geheimzinnigheid, maar naar verluidt zal hij maandagavond weer terugkeren bij het team. Dit betekent dat hij gewoon zal deelnemen aan de komende wedstrijden tegen Griekenland en Frankrijk.

Een woordvoerder van de KNVB heeft dit nieuws bevestigd aan een betrouwbare bron. Het Nederlands elftal heeft echter te maken gehad met een ware exodus van spelers die zich hebben afgemeld. Frenkie de Jong, Memphis Depay, Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Noa Lang, Justin Bijlow, Steven Berghuis, Sven Botman, Teun Koopmeiners, Jurriën Timber, Tyrell Malacia en Mark Flekken hebben allemaal afgezien van deelname aan Oranje.

Dumfries zal echter ook moeten concurreren voor zijn positie als rechtsback, aangezien Jeremie Frimpong onlangs is opgeroepen door bondscoach Koeman. Frimpong heeft indruk gemaakt bij Bayer Leverkusen en geeft de voorkeur aan spelen in een vijfmansverdediging. Koeman heeft dit systeem onlangs uitgeprobeerd en behaalde daarmee positieve resultaten.