×
Home Livescore

Keepersperikelen bij Oranje: Koeman houdt zijn kaarten nog verborgen

Keepersperikelen bij Oranje: Koeman houdt zijn kaarten nog verborgen
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 9 oktober 2023 21:16 uur

Er is een enorme ophef ontstaan rondom de doelmannen van het Nederlands elftal. Het team heeft te maken met een groot aantal blessures op dit gebied, waaronder die van Mark Flekken en Justin Bijlow. Om deze reden is Sparta-doelman Nick Olij voor het eerst opgeroepen, samen met Bart Verbruggen en Andries Noppert. Wie er uiteindelijk zal spelen, blijft nog een mysterie volgens bondscoach Ronald Koeman.

Tijdens de persconferentie van Oranje wordt Koeman gevraagd wie er tussen de palen zal staan tegen Frankrijk, maar hij geeft geen duidelijk antwoord. Zelfs na de suggestie dat Verbruggen waarschijnlijk speeltijd zal krijgen, blijft de bondscoach vaag. "We zullen deze week rustig kijken", verklaart Koeman.

Hoewel Koeman niet ontkent dat hij zelf het antwoord al weet, vindt hij het niet nodig om dit nu te delen. "Het maakt niet uit om het te zeggen", geeft hij aan. "Maar ik vind het wel correcter om dit eerst aan de keepers zelf te vertellen." Nick Olij maakt voor het eerst deel uit van de selectie, terwijl Verbruggen al eerder werd opgeroepen maar nog niet in actie kwam voor Oranje. Noppert was een basisspeler tijdens het WK in Qatar, maar werd aanvankelijk niet geselecteerd door Koeman vanwege zijn vorm.