×
Home Livescore

"Van Basten pessimistisch over Ajax: 'Niveau belabberd, geen kopman'"

ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op maandag 9 oktober 2023 21:32 uur

In het populaire voetbalprogramma Rondo wordt er ook uitgebreid gesproken over de huidige situatie bij Ajax. De Amsterdammers leden afgelopen zondag een pijnlijke nederlaag in eigen stadion tegen AZ, waardoor ze nu op de zestiende plaats in de Eredivisie staan. Voormalig Ajacied Marco van Basten heeft weinig vertrouwen in een snelle ommekeer bij Ajax.

"Ook ik zie het niet snel veranderen", verklaart Van Basten. "Het niveau van de spelers is gewoonweg teleurstellend. Het is niet goed en het past niet bij het Ajax dat we kennen. Normaal gesproken heb je spelers waar anderen zich aan kunnen optrekken, maar op dit moment ontbreekt het daaraan. Ze zijn allemaal op zoek naar een sterke leider, een baken van stabiliteit. Maar ik zie er geen één."

Ruud Gullit daarentegen ziet wel potentie in een speler genaamd Silvano Vos. Dit standpunt wordt echter niet gedeeld door Van Basten. "Nou, dat vind ik ook niet. Hij doet niets bijzonders. En wie is eigenlijk de leider van het team? Bergwijn? Ook hij brengt niet wat er van hem verwacht wordt. Hij worstelt met zichzelf en slaagt er niet in om zijn niveau van het begin van het seizoen te halen."

Youri Mulder begrijpt niet waarom er meer verwacht werd van Ajax in de wedstrijd tegen AZ. "Dit is toch al weken, maanden aan de gang? We hebben het hier over een team dat diep in de put zit, dus het is niet verrassend dat ze niet zomaar van AZ kunnen winnen. Deze situatie was volkomen voorspelbaar. Ik verwacht dan ook geen snelle vooruitgang."