×
Home Livescore

Kritiek op Bergwijn na nederlaag Ajax tegen AZ

Kritiek op Bergwijn na nederlaag Ajax tegen AZ
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 9 oktober 2023 21:49 uur

In de nieuwste aflevering van het spraakmakende programma 'Veronica Offside' wordt uitgebreid gediscussieerd over de teleurstellende nederlaag van Ajax op eigen terrein tegen AZ (1-2). Vooraanstaande analisten Wim Kieft en Andy van der Meijde zijn allesbehalve tevreden over het interview dat Ajax-aanvoerder Steven Bergwijn na de wedstrijd heeft gegeven.

Met een opmerkelijke uitspraak als "Ik denk dat je die vraag niet aan mij moet stellen. Ik heb er wel een mening over, maar daarvoor moet je bij andere mensen zijn", laat Bergwijn de gemoederen hoog oplopen. Van der Meijde suggereert dat Bergwijn simpelweg weigert om zijn team openlijk te bekritiseren. "Maar diep van binnen wil hij dat wel, want laten we eerlijk zijn, ze kunnen gewoon niet voetballen", aldus de voormalige Ajacied. "Dat is het probleem, maar dat kan hij natuurlijk niet zo zeggen."

Kieft is op zijn beurt totaal niet te spreken over de uitspraken van Bergwijn richting de media. "Het gaat er niet zozeer om of Bergwijn de aanvoerder is of niet, maar wat er na de wedstrijd uit zijn mond komt, slaat werkelijk nergens op. Kom op zeg." Ook Dick Advocaat mengt zich in de discussie en ziet het als een grote fout dat Bergwijn überhaupt tot aanvoerder is benoemd. De ervaren coach oppert zelfs om Berghuis als aanvoerder aan te stellen, al was dit aan het begin van het seizoen niet mogelijk vanwege een schorsing. "Als ik het niet wist, maakte ik altijd de keeper de aanvoerder, totdat ik het wel wist", voegt Advocaat nog met een knipoog toe.

Deze verhitte discussie belooft nog lang voort te duren en zal ongetwijfeld de nodige reacties oproepen binnen de voetbalwereld. Het is duidelijk dat de uitspraken van Bergwijn voor verdeeldheid zorgen en dat er behoefte is aan een sterke en inspirerende aanvoerder die het team op sleeptouw kan nemen. De vraag blijft echter wie deze rol het beste kan vervullen en of Bergwijn wel de juiste persoon is voor deze verantwoordelijkheid.