×
Home Livescore

Van Basten en Gullit verbazen zich over trainerssituatie bij Ajax

Van Basten en Gullit verbazen zich over trainerssituatie bij Ajax
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 9 oktober 2023 21:56 uur

In een recente uitzending van Rondo heeft Marco van Basten zijn bedenkingen geuit over de mogelijke gevolgen van een trainerswissel bij Ajax. De Amsterdamse club wordt namelijk geconfronteerd met een groeiend aantal fans die pleiten voor het ontslag van Maurice Steijn. Deze situatie heeft ook Ruud Gullit verbaasd, vooral omdat Ajax ervoor heeft gekozen om Michael Reiziger te passeren.

Van Basten deelde zijn mening over een mogelijke exit van Steijn bij Ajax en benadrukte dat het vorige seizoen ook al niet optimaal verliep, waarbij de club al twee trainers, Alfred Schreuder en John Heitinga, versleet. Hij benadrukte dat het niet alleen om het wisselen van trainers gaat, maar ook om de kwaliteit op het veld.

Gullit bracht vervolgens de naam van Reiziger ter sprake en uitte opnieuw zijn verbazing over het feit dat de voormalige verdediger geen trainer van Ajax is geworden, ondanks zijn sterke verlangen om die rol te vervullen. Hij wees erop dat Reiziger met Jong Ajax de Keuken Kampioen Divisie heeft gewonnen en toch werd gepasseerd ten gunste van Heitinga. Dit roept volgens Gullit ook al vragen op. Hij begrijpt niet waarom Ajax steeds kiest voor iemand die al binnen de club aanwezig is. Hij merkte op dat veel oud-spelers, zoals Vanenburg en Bogarde, ook al zijn vertrokken.

Deze discussie over de trainerssituatie bij Ajax blijft de gemoederen bezighouden en het is nog onduidelijk welke beslissing de club zal nemen om de huidige situatie te verbeteren.