×
Home Livescore

Van der Meijde verbaasd over Mikautadze's lakse houding bij balverlies

Van der Meijde verbaasd over Mikautadze's lakse houding bij balverlies
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op maandag 9 oktober 2023 22:24 uur

Voormalig voetballer Andy van der Meijde heeft tijdens de wedstrijd tussen Ajax en AZ zijn verbazing uitgesproken over een opmerkelijk moment met betrekking tot Georges Mikautadze. De Georgische aanwinst van Ajax, die voor miljoenen euro's is aangetrokken, leed op zondag opvallend balverlies in de Johan Cruijff Arena, wat Van der Meijde niet begrijpt.

In de slotfase van de wedstrijd verloor Mikautadze de bal aan de zijlijn op de helft van Ajax, terwijl Ajax op zoek was naar de gelijkmaker. Vervolgens liep de Georgiër rustig over de zijlijn en toonde weinig interesse om terug het veld in te komen en mee te verdedigen. Hierdoor kon AZ het strafschopgebied van Ajax bereiken. Van der Meijde, die de beelden bij Veronica Offside bekeek, is verbaasd over dit gedrag. "Dit is precies wat ik bedoel: als je in een team speelt..."

"Hij loopt gewoon rustig door. Laat maar, ik kan het niet begrijpen. Het is ongelooflijk", vervolgt Van der Meijde duidelijk geïrriteerd. "Het is echt een schande dat Ajax deze speler heeft aangetrokken."

Ajax heeft deze zomer een transfersom van zestien miljoen euro betaald voor Mikautadze, met de mogelijkheid dat dit bedrag nog kan oplopen tot ruim negentien miljoen euro door middel van bonussen. Bij zijn vorige club RC Lens was de aanvaller een belangrijke speler, maar in Amsterdam weet hij nog niet te overtuigen.