×
Home Livescore

Jens Toornstra: van kampioen naar degradatiestrijd bij FC Utrecht

Jens Toornstra: van kampioen naar degradatiestrijd bij FC Utrecht
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op maandag 9 oktober 2023 22:49 uur

Voormalig Eredivisie-kampioen en Champions League-deelnemer Jens Toornstra heeft een opmerkelijke carrièreswitch gemaakt. Na zijn succesvolle periode bij Feyenoord, waarin hij zelfs de Conference League-finale bereikte en vier interlands voor Oranje speelde, is hij nu al een jaar actief bij FC Utrecht, dat momenteel de hekkensluiter is in de Eredivisie. In een exclusief interview met Voetbal International uit Toornstra zijn frustratie over de sportieve malaise waarin hij zich bevindt.

"Toen ik hoorde dat we op de achttiende plaats stonden, kon ik het niet geloven. Dit heb ik nog nooit meegemaakt", zegt Toornstra verbijsterd. "Ik heb weliswaar met ADO tegen degradatie gespeeld, maar dat is een compleet andere situatie. Als we niet oppassen, belanden we daar nu ook in. En dan wordt het direct heel moeilijk."

Er wordt vaak gezegd dat de selectie van FC Utrecht te goed is om te degraderen, en Toornstra hoopt dat dit waarheid wordt. "Het is fijn dat de kenners denken dat we te goed zijn om af te zakken. Maar we moeten hier zo snel mogelijk uit zien te komen en dat kan maar op één manier: punten pakken. Het moet toch een keer onze kant op vallen?", vraagt hij zich af. De eerstvolgende uitdaging voor de Domstedelingen is de thuiswedstrijd tegen Ajax. "Op papier zou je het liefst een makkelijke tegenstander hebben, maar op dit moment is iedereen lastig voor ons. Dus dan maar tegen Ajax."

Met deze nieuwe uitdaging hoopt Toornstra zijn teamgenoten te inspireren en de weg naar succes weer te vinden. Het is een onzekere tijd voor FC Utrecht, maar met de ervaring en vastberadenheid van Toornstra aan boord, is er nog altijd hoop op een ommekeer in het seizoen.