×
Home Livescore

Jonge verdediger Jorrel Hato geplaagd door Ajax-situatie bij Jong Oranje

Jonge verdediger Jorrel Hato geplaagd door Ajax-situatie bij Jong Oranje
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 9 oktober 2023 23:32 uur

Jorrel Hato, een jonge en getalenteerde verdediger van slechts zeventien jaar oud, bevindt zich momenteel in een lastige situatie bij Jong Oranje. Hij wordt geplaagd door de problemen waar Ajax op dit moment mee kampt. Ondanks de druk die dit met zich meebrengt, is Hato een van de weinige spelers die wel presteert en dat wekt natuurlijk verwachtingen op.

Na een teleurstellende nederlaag tegen AZ (1-2) staat Ajax op een teleurstellende zestiende plek in de Eredivisie. Op maandag meldde Hato zich bij Jong Oranje, waar hij te maken kreeg met plaagstootjes van zijn Nederlandse teamgenoten in Zeist. Hato laat weten dat hij zich hier niet al te veel van aantrekt. Op dit moment richt hij zich volledig op Oranje en wanneer hij bij Ajax is, ligt zijn focus weer daar.

"Op dit moment is het eigenlijk wel prima om bij Jong Oranje te zijn, gezien de situatie bij Ajax. Maar natuurlijk wil je dat het zo snel mogelijk weer goed gaat bij Ajax", aldus Hato, die nog steeds vertrouwen heeft in trainer Maurice Steijn. "Vertrouwen is iets wat je altijd moet blijven behouden."

Inmiddels zijn de verwachtingen rondom Hato in Amsterdam al behoorlijk hooggespannen. Veel mensen lijken echter te vergeten dat hij nog maar zeventien jaar oud is. "Je bent een basisspeler, je speelt bij Ajax 1, dus er wordt natuurlijk veel van je verwacht. Dat is soms lastig", geeft Hato toe. Maar hij voegt eraan toe: "Leeftijd maakt niet uit. Het hoort erbij en ik vind het niet vreemd."