×
Home Livescore

Ontmaskering: Pier Eringa faalt hopeloos als Ajax-voorzitter

Ontmaskering: Pier Eringa faalt hopeloos als Ajax-voorzitter
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 10 oktober 2023 09:25 uur

Voormalig ProRail-directeur Pier Eringa heeft een flinke deuk opgelopen in zijn reputatie bij Ajax, zo beweren voetbalanalisten Johan Derksen en Özcan Akyol. Uit een recent interview met NRC zou blijken dat Eringa weinig affiniteit had met de voetbalwereld.

Eringa begon in maart van dit jaar aan zijn nieuwe uitdaging in Amsterdam, na een indrukwekkende carrière bij onder andere de politie, ProRail en verschillende ziekenhuizen. Derksen haalt hard uit naar Eringa en zegt: "Hij had totaal geen ervaring in deze wereld. Het was pure zelfoverschatting. Hij dacht dat hij een ziekenhuis kon runnen, dus dan zou een voetbalclub ook wel lukken." Dit verwijst naar het bewuste interview met NRC.

"Maar hij heeft het grandioos verknald. Hij kwam hier zonder enige kennis van zaken. Zijn falen heeft Ajax maar liefst 115 miljoen euro gekost." In het interview gaf Eringa onder andere toe dat hij niet op de hoogte was van het feit dat het niet gebruikelijk is voor een directeur om persoonlijk naar een club af te reizen om onderhandelingen te voeren, zoals Sven Mislintat deed bij de transfer van Josip Sutalo. Akyol reageert verbaasd en zegt: "Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik dat las."

"Het interview is eigenlijk geruisloos voorbijgegaan, maar het heeft duidelijk aangetoond dat Eringa totaal geen idee had in welke wereld hij terecht was gekomen."