×
Home Livescore

Van Basten kraakt verdediging Ajax: geen optie voor behoudend spel

Van Basten kraakt verdediging Ajax: geen optie voor behoudend spel
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 10 oktober 2023 09:50 uur

In een spraakmakende uitzending van het programma Rondo op Ziggo Sport heeft een bekende voetballegende, die we voor het gemak San Marco zullen noemen, zijn ongezouten mening gegeven over de verdediging van Ajax. San Marco, altijd kritisch en recht voor zijn raap, is van mening dat het voor de Amsterdammers absoluut geen optie is om een meer behoudende speelstijl te hanteren.

Met zijn scherpe analyse maakt San Marco gehakt van Ajax. Hij wijst erop dat de ploeg van trainer Maurice Steijn grote ruimtes laat vallen op het veld, waardoor de tegenstander vrij spel heeft. Ruud Gullit, ook aanwezig in de studio, oppert het idee om compacter te gaan spelen. Maar San Marco countert direct: "Dat kunnen ze niet, Ruud. Als ze gaan verdedigen, maken ze de ene na de andere fout. En ook opbouwen lukt ze niet. Zodra de keeper de bal heeft, weten de verdedigers niet hoe snel ze ervan af moeten komen. Ze willen de bal liever niet hebben."

De voormalig topspits is vernietigend in zijn oordeel over de verdedigende kwaliteiten van Ajax. "Ze worden overal uitgespeeld. Het niveau is bedroevend laag, je kunt er werkelijk niets mee." San Marco ziet dat het helemaal misgaat in de organisatie van de club. Zo staat Jong Ajax, het beloftenelftal, in de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie. San Marco wijt dit aan een gebrek aan visie bij de clubleiding. "Bovenin zitten ze helemaal verkeerd. Ze hebben jarenlang zitten slapen en nu zie je dat het overal een chaos is geworden."

Met zijn scherpe en ongefilterde kritiek heeft San Marco de vinger op de zere plek gelegd bij Ajax. Het is duidelijk dat er werk aan de winkel is voor de club om de verdediging op orde te krijgen en de organisatie weer op de rails te zetten.