×
Home Livescore

FC Utrecht compenseert gedupeerde fans na verbod uitsupporters Volendam

FC Utrecht compenseert gedupeerde fans na verbod uitsupporters Volendam
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op dinsdag 10 oktober 2023 10:17 uur

FC Utrecht neemt drastische maatregelen na een onverwachte tegenslag voor hun trouwe supporters. De club heeft besloten om de ticketkosten van de gedupeerde fans, die meereisden naar het duel met FC Volendam, volledig terug te betalen. Een opmerkelijke zet van de club, die hiermee laat zien dat ze hun supporters hoog in het vaandel hebben staan.

Het drama begon toen burgemeester Lieke Sievers van Edam-Volendam, amper twee uur voor de wedstrijd, besloot dat uitsupporters niet welkom waren. Een klap in het gezicht van de Utrechtse fans, die al onderweg waren naar het stadion. De buscombi was al onderweg toen het nieuws hen bereikte. Een teleurstelling van formaat.

FC Utrecht heeft direct gereageerd op deze onverwachte wending. Op de clubsite maakten ze bekend dat de gedupeerde supporters het volledige aankoopbedrag van hun tickets terugkrijgen. Een gebaar dat getuigt van respect en waardering voor de trouwe aanhang.

Daarnaast heeft de club een verzoek ingediend bij de gemeente Edam-Volendam om meer inzicht te krijgen in de redenen achter dit besluit. Utrecht is verbaasd en verbolgen over de gang van zaken en wil graag weten waarom deze beslissing is genomen.

Algemeen directeur Thijs van Es is vol lof over de supporters en hoe zij zijn omgegaan met deze onbegrijpelijke situatie. Hij laat weten: "Onze supporters verdienen een compliment voor de manier waarop ze met dit onrechtvaardige besluit zijn omgegaan. Velen hebben hun weg gevonden naar het Supportershome, anderen hebben de wedstrijd op verschillende plekken bekeken. Het is duidelijk dat deze uitsupporters, na een verpeste vrijdagavond, financieel gecompenseerd moeten worden voor de kosten die ze hebben gemaakt. We zullen proberen deze kosten te verhalen op de Gemeente Edam-Volendam. Maar ongeacht de uitkomst van die afwikkeling, zullen onze uitsupporters hun geld terugkrijgen."

Helaas kon FC Utrecht de wedstrijd niet winnen. Ze verloren met 1-0 van FC Volendam, waardoor ze nu de hekkensluiter zijn van de Eredivisie. Een bittere pil voor de club, maar hopelijk kan de financiële compensatie voor de gedupeerde supporters enigszins verzachting bieden. FC Utrecht blijft in ieder geval strijden, zowel op als naast het veld, voor het welzijn van hun fans.