×
Home Livescore

Eden Hazard zet punt achter voetbalcarrière na Real Madrid-fiasco

Eden Hazard zet punt achter voetbalcarrière na Real Madrid-fiasco
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 10 oktober 2023 11:33 uur

Het grote nieuws is naar buiten gekomen: Eden Hazard, de Belgische voetbalster, heeft besloten om zijn voetbalcarrière definitief te beëindigen op de leeftijd van 32 jaar. Nadat hij afgelopen zomer vertrok bij Real Madrid en drie maanden zonder club zat, heeft hij nu de knoop doorgehakt.

In een verklaring laat Hazard weten: "Je moet naar jezelf luisteren en op het juiste moment stop zeggen." Hij heeft zestien jaar lang op het hoogste niveau gespeeld, voor clubs als Lille OSC, Chelsea, Real Madrid en het nationale team van België. "Ik heb mijn droom kunnen verwezenlijken, heb over de hele wereld gespeeld en plezier gehad. Het was geweldig, ik zal jullie allemaal missen."

Hazard's avontuur bij Real Madrid, waar hij vijf jaar geleden voor honderd miljoen euro naartoe ging, liep uit op een teleurstelling. Door blessures kon hij nooit langdurig in actie komen. In Engeland daarentegen groeide hij uit tot een van de beste spelers ooit in de Premier League.

Na zijn vertrek bij Real Madrid bleef Hazard in de Spaanse hoofdstad wonen. Er waren geruchten over interesse van verschillende clubs, maar een nieuwe start bleef uit.

Opvallend genoeg kwam afgelopen weekend zijn broertje Kylian met een advies. "Als ik hem was, zou ik direct stoppen. Hij heeft besloten om het rustig aan te doen en gewoon van het leven te genieten. Na zo'n lange carrière verdient Eden het om tijd door te brengen met zijn familie."

Het is duidelijk dat Hazard nu een nieuwe fase in zijn leven ingaat, waarin hij zich kan richten op andere dingen dan voetbal. We wensen hem het allerbeste in zijn toekomstige avonturen.