×
Home Livescore

Feyenoord's spitsenprobleem groeit: internationale verplichtingen voor Gimenez en Ueda

Feyenoord's spitsenprobleem groeit: internationale verplichtingen voor Gimenez en Ueda
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op dinsdag 10 oktober 2023 12:32 uur

Feyenoord kampt met een nieuw dilemma in de aanloop naar de hervatting van de Eredivisie tegen Vitesse. Trainer Arne Slot staat voor een lastige keuze, maar hij blijft stoïcijns onder de situatie.

De Rotterdamse club heeft twee opties voor de spitspositie: Santiago Gimenez en Ayase Ueda. Echter, beide spelers zullen de komende dagen de halve wereld over vliegen. Gimenez speelt met het Mexicaanse nationale team twee interlands in de Verenigde Staten, terwijl Ueda naar twee verschillende locaties in Japan moet reizen.

Slot weigert echter om excuses te zoeken. "Dit is iets waar je rekening mee moet houden wanneer je spelers uit deze landen aantrekt, dus daar gaan we niet over klagen", verklaart hij aan De Telegraaf. Volgens de ochtendkrant zullen Gimenez en Ueda beide ongeveer 20.000 kilometer afleggen in het vliegtuig komende week.

In het Champions League-duel tegen Celtic moest Slot het al stellen zonder Gimenez en Ueda. Yankuba Minteh nam toen de spitspositie voor zijn rekening. Hij speelt interlands voor Gambia.