×
Home Livescore

Bart Verbruggen verdedigt doel Oranje tegen Frankrijk na Liverpool-avontuur

Bart Verbruggen verdedigt doel Oranje tegen Frankrijk na Liverpool-avontuur
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 10 oktober 2023 13:17 uur
Laatst geüpdatet: donderdag 12 oktober 2023 20:40 uur

Vrijdagavond zal Bart Verbruggen zijn doel verdedigen voor het nationale elftal van Nederland in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk, nadat hij afgelopen weekend hetzelfde deed tegen Liverpool (2-2). De jonge doelman van 21 jaar voelt zich helemaal thuis in Engeland.

Het is een spel van afwisseling onder de lat van Brighton voor Verbruggen, die afgelopen zondag twee doelpunten van Mohamed Salah moest incasseren. Soms staat hij in het doel, andere keren kiest manager Roberto De Zerbi voor Jason Steele. "Ik heb er geen problemen mee en het gaat allemaal volgens plan. De Zerbi kijkt net als bij de veldspelers naar wat hij nodig heeft tegen elke tegenstander", vertelde Verbruggen aan De Telegraaf.

Verbruggen verwerpt de aanname dat De Zerbi hem wil beschermen tegen de intensiteit van de Premier League. "Nee, het is gewoon de aanpak van onze trainer. Ik heb geen oppas nodig en ik voel dat ik het niveau van de Premier League aankan. Natuurlijk is er druk, maar die moet je omarmen. Niet bang zijn, maar juist genieten. Dat doe ik ook bij het nationale team en dan zien we wel wat de bondscoach van mij verwacht."