×
Home Livescore

Koeman adviseert Steijn: Begin achterin voor wederopbouw Ajax!

Koeman adviseert Steijn: Begin achterin voor wederopbouw Ajax!
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 10 oktober 2023 18:09 uur

In een verrassende wending heeft Ronald Koeman, de bondscoach van Oranje, zijn visie gedeeld over de wederopbouw van Ajax. Volgens de voormalige Barcelona-trainer zou Maurice Steijn, de coach van de Amsterdammers, moeten overwegen om achterin te beginnen. Deze onconventionele benadering zou volgens Koeman de sleutel kunnen zijn tot succes.

Tijdens de laatste persconferentie werd Koeman gevraagd of hij nog tips had voor Steijn. De bondscoach benadrukte dat Steijn al genoeg ervaring heeft, maar voegde eraan toe: "Als er problemen binnen je elftal zijn, dan zou ik eerst achter beginnen. Te zorgen dat dat op orde is en dat je niet die ruimtes weggeeft. Zo zie ik het."

Deze suggestie van Koeman heeft de voetbalwereld op zijn kop gezet. Het idee om de wederopbouw van een team te starten vanuit de verdediging is zeker niet gangbaar. Echter, Koeman staat bekend om zijn innovatieve denkwijze en heeft in het verleden bewezen dat hij succes kan behalen met onorthodoxe tactieken.

Het is nog maar de vraag of Steijn deze suggestie ter harte zal nemen. Ajax staat bekend om zijn aanvallende speelstijl en het zou een grote verandering betekenen om de focus te verleggen naar de verdediging. Toch kan het interessant zijn om te zien hoe deze nieuwe benadering zich zou kunnen ontwikkelen.

De voetbalwereld kijkt vol verwachting uit naar de volgende zet van Steijn en of hij de adviezen van Koeman zal opvolgen. Zal Ajax de wederopbouw vanuit de verdediging aanpakken en zo een nieuwe weg inslaan? Of zal Steijn vasthouden aan de traditionele aanvalsgerichte speelstijl waar Ajax om bekend staat? De tijd zal het leren.