×
Home Livescore

Burak Yilmaz maakt opmerkelijke overstap van spits naar trainer

Burak Yilmaz maakt opmerkelijke overstap van spits naar trainer
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 10 oktober 2023 19:57 uur

Voormalig voetballer Burak Yilmaz heeft een verrassende carrièreswitch gemaakt en is nu aan de slag gegaan als trainer. De Turkse spits heeft de rol van interim-trainer op zich genomen bij zijn oude club Besiktas. Yilmaz heeft onlangs zijn voetbalcarrière afgesloten bij Fortuna Sittard.

Na het vertrek van trainer Senol Günes bij Besiktas, lag de weg open voor Yilmaz om zijn trainersambities na te jagen. De voormalige spits maakte al deel uit van de technische staf van de vertrokken coach en is nu tijdelijk verantwoordelijk voor het eerste elftal van de Turkse club. Besiktas staat op dit moment op de vierde plaats in de Turkse Süper Lig. Yilmaz heeft in het verleden twee periodes als voetballer bij de club gespeeld, maar verliet de club in 2020 om naar het Franse Lille te gaan.

In de zomer van 2022 dook Yilmaz als een verrassing op bij Fortuna Sittard. Hij speelde een seizoen voor de Limburgse club en wist in 29 competitiewedstrijden negen doelpunten te maken en vijf assists te geven. Ondanks zijn productiviteit besloot Yilmaz na een jaar alweer te vertrekken vanwege een meningsverschil met de club. Hiermee zette de 38-jarige spits een punt achter zijn actieve voetbalcarrière.