×
Home Livescore

Boomlange spits Lucca blikt positief terug op Ajax-avontuur

Boomlange spits Lucca blikt positief terug op Ajax-avontuur
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op dinsdag 10 oktober 2023 20:33 uur

Lorenzo Lucca blikt met een tevreden gevoel terug op zijn tijd bij Ajax, ondanks zijn beperkte speeltijd. De imposante spits, die momenteel speelt voor Udinese in de Serie A, geeft aan dat hij veel heeft geleerd in Amsterdam.

Begin augustus 2022 werd Lucca door Ajax op huurbasis overgenomen van Pisa. In de Johan Cruijff ArenA werd hij voornamelijk ingezet als een breekijzer. In totaal speelde hij veertien wedstrijden voor Ajax in de Eredivisie, waarin hij twee doelpunten maakte en één assist gaf. "De ervaring in Nederland heeft me enorm geholpen", vertelt Lucca in een interview met Calciomercato.

Ondanks het feit dat Lucca niet veel speeltijd kreeg, kijkt hij positief terug op zijn tijd bij Ajax. "Ajax is een voetbalschool. Het was mijn eerste jaar in het buitenland en het heeft me zowel psychologisch als individueel veel geholpen. Het is een andere werkwijze dan we in Italië gewend zijn."

Na zijn niet al te succesvolle periode in Nederland keerde de centrumspits terug naar Italië, waar hij nu speelt voor Udinese. Tot nu toe heeft Lucca één doelpunt gemaakt in de Serie A voor zijn nieuwe club, die momenteel op de zeventiende plaats staat in de ranglijst.